Press "Enter" to skip to content

Amazon lucrează la un robot domestic care ar putea fi lansat anul viitor

Amazon vrea să lanseze, anul viitor, primul său robot care să joace rolul unui asistent un familiei. Un robot domestic – ce se va numi Vesta, nume ales după zeiţa protectoare a căminului din mitologia romană.

loading...

Dispozitivul, ce urmează să fie comercializat la scară largă, va avea funcţii complexe ce îi vor permite să facă multe lucruri prin casă: va fi dotat cu senzori, camere video şi softuri care îi permit să se plimbe asemenea unei maşini autonome.

Informaţia nu e confirmată de Amazon, dar Bloomberg notează faptul că au fost postate o serie de anunţuri de angajare pe posturi ce ţin de robotică în cadrul unei divizii a companiei care se ocupă cu cele mai avangardiste proiecte.

Surse susţin că proiectul Amazon va fi testat anul acesta chiar de unii angajaţi în propriile case. Cel mai cunoscut aşa-zis robot casnic de până acum este Roomba, un aspirator lansat de iRobot în 2002. Însă este o piaţă în continuă dezvoltare. Până în 2023, se estimează că aceasta va creşte până la 15 miliarde de dolari.

Sursa: digi24.ro

11 Shares
loading...

Comments are closed.