Press "Enter" to skip to content

Augustin Lazăr contestă în instanță evaluarea lui Tudorel Toader

Mișcare de ultimă oră a procurorului general, Augustin Lazăr. Potrivit informațiilor Digi24, Augustin Lazăr a contestat în contencios administrativ raportul de evaluare pe care i l-a făcut Tudorel Toader, ministrul justiției, ceea ce înseamnă că procedura de revocare din funcție ar putea fi suspendată.

loading...

Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia solicitarea de suspendare a raportului de evaluare întocmit de ministrul justiției, un raport care stă la baza procedurii declanșate de Tudorel Toader pentru revocarea din funcție a procurorului general al României.

Potrivit informațiilor Digi24, procurorul general a înaintat și la Ministerul Justiției o solicitare prealabilă de retragere a acestui document, un pas obligatoriu solicitat de Legea contenciosului administrativ.

Este o procedură civilă inițiată de Augustin Lazăr prin intermediul instanței de judecată din Alba Iulia, pentru că acolo are domiciliul Augustin Lazăr.

Raportul de evaluare a fost prezentat public de ministrul justiției la 24 octombrie și a anunțat că în baza lui va cere președintelui României revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general. Raportul a fost transmis și CSM, pentru că Statutul magistratului prevede, în cadrul acestei proceduri, și un aviz consultativ din partea Secției pentru procurori a CSM. Avizul ar urma să fie dat în 13 noiembrie. Rămâne de văzut dacă magistrații vor mai lua în discuție raportul, în condițiile deschiderii procesului civil de la Alba Iulia.

Conform Legii contenciosului, se va judeca în regim de urgență, așadar este de așteptat ca în termen de câteva săptămâni instanța să se și pronunțe cu privire la solicitare.

Sursa: digi24.ro

87 Shares
loading...