Press "Enter" to skip to content

Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici

Doi tineri au decis să locuiască în mijlocul naturii în Munții Apuseni și au cumpărat un teren într-un sat din comuna Mogoș, județul Alba, pe care se află o casă veche de 80 de ani degradată.

loading...

Denumită „Casa cu Brad” datorită bradului imens ce mărginește terenul, locuința are temelie de piatră și este construită din bârne de lemn cioplit cu barda, îmbinate cu cuie de lemn. Tencuiala este de pamant, iar zugraveala de var. Ușile sunt simple, agățate în balamale vechi, iar ferestrele au un singur rând de sticlă.

„Am început să descoperim farmecul locuinței tradiționale și ne-am hotărât să o renovăm, (…) să o oferim spre cazare gratuită oricui dorește câteva zile de liniște și ne trece pragul. Deocamdată am făcut doar reparații de urgență la acoperiș, la beci și am protejat pereții de infiltrațiile apelor pluviale”, au povestit tinerii pentru ziare.com.

„Am apelat la o campanie de crowdfunding pentru a putea face reparațiile în decursul acestui an. Altfel, ne-ar fi luat mai mult timp. Banii din campanie sunt doar o parte din ceea ce avem nevoie pentru renovarea casei și construirea în fiecare cameră a unei băi. Toate acestea vor oferi un confort minim celor ce vor sta la noi: încălzire și apă curentă”, au mai explicat ei.

Cristi Pascal și Alexandra Roman spun că nu vor să transforme „Casa cu Brad” într-o afacere. Nu le vor cere bani turiștilor veniți să stea la ei, însă doritorii pot face donații pentru întreținerea casei. În plus, aceștia vor primi ca recompensă lucruri realizate de cei doi tineri.

Sursa: greatnews.ro

53 Shares
loading...