Press "Enter" to skip to content

Exclusiv: El este Ștefan, studentul-erou care a salvat un bărbat din fața metroului, în București. ”A fost primul meu instinct, să-l trag”

Un bărbat care ameninţa că se aruncă în faţa trenului a fost salvat în ultima clipă de un student cu prezenţă de spirit. Tânărul a intervenit chiar în momentul în care metroul intra în staţie şi l-a prins pe bărbatul aflat în stare de ebrietate care se clătina ameninţător pe marginea peronului. Totul a fost filmat, iar studentul de la ASE este acum erou pe internet. În exclusivitate pentru reporterii Observator, studentul a povestit cum s-a întâmplat totul.

loading...

Scena a avut loc după ce bărbatul a fost dat jos dintr-un tren pentru că avea o sticlă de alcool în mână.

Bărbatul s-a apropiat de marginea peronului de la Piaţa Sudului şi a început să ţipe.

ŞTEFAN LEFTER, student: După ce a fost dat jos din metrou a început să înjure, era revoltat, a început să înjure toţi angajaţii metroului, sa lovească cu picioarele un stâlp de acolo. Oamenii s-au îndepărtat. El striga la gardieni: să veniti să mă scoateţi.

Dar nu a apărut niciun gardian. Iniţial, Ştefan şi alţi doi colegi s-au amuzat şi au început să filmeze. În doar câteva secunde, şi-au dat seama că situaţia scapă de sub control.

ŞTEFAN LEFTER, student: Prima dată am crezut că glumeşte, după l-am vazut ca s-a dus fix pe margine. A fost primul meu instinct, să-l trag. Mi-a fost frică să nu cădem amândoi şi de aceea l-am tras.

Chiar dacă toţi ceilalţi călători s-au speriat şi s-au îndepărtat când au văzut metroul, Ştefan a avut curajul să intervină. A fost o salvare la limită.

ȘTEFAN LEFTER, student: E o senzaţie specială, ştii erau 50% şanse, 50 să sară, 50 să nu sară, dar am zis să nu las şansele să îşi facă treaba și să mă implic, să fiu sigur că nu se întâmplă o catastrofă.

Tânărul este originar din Vrancea şi a venit la facultate în Capitală. Este student în anul al doilea la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Abia după ce s-a terminat totul, pe peron au sosit şi paznicii de la metrou.

ȘTEFAN LEFTER, student: Mi-a mulțumit,, a zis că nu mai face niciodată asta. Și m-am simțit impăcat că am facut lucrul acesta.

Bărbatul care ameninţa că se aruncă ar fi putut fi observat şi pe camerele de supraveghere. Asta dacă le urmărea cineva.

Nu este prima oară când pericolul nu este sesizat la timp, în subteran. Acum două seri, un tânăr a ajuns pe şine, iar alerta a fost declanşată abia după ce trenul l-a lovit mortal.

129 Shares
loading...