Press "Enter" to skip to content

Francezii au strâns peste 100.000 de euro pentru un boxer care i-a bătut pe jandarmi

O strângere de fonduri în sprijinul unui fost campion la box arestat după ce a agresat doi jandarmi francezi în timpul protestelor ″vestelor galbene″⁣ cunoaşte un succes neaşteptat.

loading...

Strângerea de fonduri lansată pe platforma online Leetchi adunase peste 117.000 de euro până marţi în jurul orei locale 08:30, bani destinaţi ″sprijinirii familiei şi ca semn de solidaritate″⁣ pentru Christophe Dettinger, fost campion la box al Franţei în anii 2007 şi 2008.

În imaginile intens distribuite pe reţelele de socializare acesta este văzut lovind în mod repetat în zona capului, cu mişcări tipice boxerilor, un jandarm francez în timpul noilor confruntări de sâmbătă între ″vestele galbene″⁣ şi forţele de ordine franceze, lovind apoi încă un jandarm căzut la pământ.

Fostul boxer s-a predat poliţiei, dar înainte a distribuit pe internet o înregistrare în care admite că a ″reacţionat prost″⁣, dar şi-a motivat gestul ca fiind o reacţie faţă de ″⁣represiunea″⁣ poliţiei împotriva protestatarilor.

Întrebată marţi la postul Franceinfo despre iniţiativa strângerii de fonduri pentru acest fost boxer, ministrul francez al transporturilor a calificat drept ″şocant″⁣ succesul acesteia. ″⁣Oare este normal să oferi sprijin unui domn care a fost văzut lovind un poliţist căzut la pământ, care a fost văzut dând pumni unui poliţist ?″⁣, s-a întrebat ea indignată. ″⁣Cred că fiecare ar trebui să-şi regăsească puţin propriile repere″⁣, consideră responsabila guvernului francez.

La rândul său, secretarul de stat francez pentru economie digitală, Mounir Mahjoubi, s-a declarat pe Twitter ″dezgustat″⁣ de această strângere de fonduri, pe care a descris-o ca fiind ″⁣nedemnă″⁣.

În replică, iniţiatorul strângerii de fonduri a asigurat că aceasta nu este o ″recompensă″⁣ pentru fostul boxer şi că banii vor fi folosiţi pentru onorariile avocaţilor care-l vor apăra pe Christophe Dettinger.

Un număr de 5.600 de persoane au fost arestate şi circa 1.000 de condamnări au fost pronunţate de justiţie de la începutul mobilizării “vestelor galbene” în Franţa, pe 17 noiembrie 2018, a declarat luni premierul Edouard Philippe.

Sursa: stirifiltrate.ro

442 Shares
loading...