Press "Enter" to skip to content

Iata cum te face om Partidul. Sefa de la Protectia Datelor, miluita cu o vila luata din spaga. A vrut si slujba pentru concubinul procuror

Jurnalistul Ionel Stoica publica pe Facebook declaratia pe care sefa Autoritatii Nationale de de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personale (ANSPDCP), Ancuta Geanina Opre, a dat-o la DNA in dosarul lui Marian Vanghelie, fost lider PSD. ANSPDCP a incercat, joi, sa intimideze Rise Project, amenintandu-i pe jurnalisti cu o amenda de 20 de milioane de euro daca nu dezvaluie sursa informatiilor din valiza Dragnea-TelDrum.

Opre a povestit in detaliu cum s-a milogit de Marian Vanghelie, insistent, pentru a-i face rost de o casa in Bucuresti. Ulterior, cand Vanghelie i-a facut pe plac, Opre i-a cerut sa ii gaseasca si un loc de munca pentru concubinul ei, fost prim-procuror in Bucuresti.

„V-am spus ca sefa de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personale a stat intr-una din cele doua vile pe care Vanghelie le-ar fi primit spaga? Ancuta Giananina Opre este martor in dosarul edilului de la Sectorul 5.

Pentru ca este inalt demnitar, am fost sa studiez dosarul lui Vanghelie, dosarul este public!, sa vad ce a declarat la DNA. Procurorii DNA spun despre ea ca este ‘apropiata a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel si persoana care, cu consimtamantul acestuia, a folosit una dintre cele doua vile’”, a scris jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

Iata marturia Ancutei Gianina Opre, un exemplu despre cum functioneaza lucrurile in PSD:

Ancuta Gianina Opre: “In anul 2011, intrucat nu aveam o locuinta unde sa stau in Bucuresti, mi-am cautat una mai intai la mica publicitate, dupa care am intrebat in randul colegilor mei de la partid si in randul prietenilor. La una dintre sedintele de partid, l-am intrebat si pe domnul Vanghelie Marian-Daniel daca are cunostinta despre vreo locuinta, deoarece nu am unde sa stau si pe viitor as dori sa achizitionez una. Domnul Vanghelie Marian-Daniel mi-a spus ca o sa vorbim, fara sa-mi spuna nimic concret. Am inteles de la acesta ca urma sa vorbim la telefon si sa imi spuna daca are cunostinta de vreo locuinta sau nu. In zilele urmatoare, l-am contactat telefonic,de mai multe ori, insa nu mi-a raspuns.

Dupa aproximativ 1 luna, 1 luna si jumatate, am reusit sa dau de el la telefon, spunandu-mi sa vin intr-o zi la Primaria Sectorului 5 Bucuresti, fara sa-mi precizeze o zi anume. Am mai incercat sa il contactez telefonic, insa abia dupa cateva saptamani am reusit, cand acesta m-a chemat la Primaria Sectorului 5 Bucuresti si ne-am intalnit. La aceasta intalnire, la biroul sau de la primarie, i-am spus lui Vanghelie Marian-Daniel ca intentionez sa cumpar o locuinta si l-am intrebat daca stie vreun complex rezidential in sectorul 5, undeva mai ieftin. Mi-a spus ca nu este nimic gata in acel moment si ca nu stie nimic, dar urmeaza sa ma puna in legatura cu o doamna care ar detine o casa de vanzare. Alte detalii referitoare la casa nu am discutat la acea intalnire.

Dupa aproximativ doua saptamani, l-am sunat din nou pe Vanghelie Marian-Daniel, asta fiind prin primavara anului 2011, pentru a ma pune in legatura cu doamna despre care imi spusese. Vanghelie Marian-Daniel mi-a spus la telefon ca o sa vina doamna respectiva la primarie si sa vin si eu sa ma intalnesc cu aceasta, pentru a discuta detaliile legate de casa. Dupa cateva zile am mers tot singura la primarie, in ziua in care urma sa fie chemata si doamna cu casa, am asteptat in holul dinaintea intrarii in secretariatul sau, unde erau mai multe persoane (aproximativ 10-12 persoane, barbati si femei). Am asteptat aproximativ 2 ore, timp in care Vanghelie Marian-Daniel nu se afla la birou si l-am vazut la un moment dat intrand in biroul sau, a salutat pe toata lumea si in biroul sau a chemat o singura persoana, un barbat. Dupa aproximativ 30 minute, primarul Vanghelie Marian-Daniel a plecat din birou, fara sa iau legatura cu acesta.

A doua zi l-am contactat telefonic si acesta mi-a zis sa vin a doua zi, dupa ora 19:00, la Primaria Sectorului 5 Bucuresti. A doua zi, la ora indicata, am mers la primarie, m-a primit in birou si mi-a spus ca exista o casa disponibila prin Prelungirea Ghencea si sa merg sa o vad, iar daca imi convine acea locuinta, ma va pune in legatura cu o doamna, proprietarul acelei case, pentru a-mi oferi restul detaliilor. Dupa aceasta discutie, Vanghelie Marian-Daniel a chemat un barbat prin secretara dansului, barbat care a venit in aproximativ 20 de minute in biroul domnului Vanghelie Marian-Daniel. Eu, in acest timp, nu am mai vorbit cu domnul Vanghelie Marian-Daniel si am asteptat in anticamera. Dupa cateva minute, barbatul respectiv a iesit din birou, a venit la mine in anticamera si mi-a spus sa merg cu dansul, sa vad casa despre care era vorba. Am coborat cu acel barbat si am mers cu acesta cu autoturismul sau, nu-mi aduc aminte ce masina era si cui apartinea, la adresa unde se afla casa respectiva, si anume in localitatea Bragadiru, strada Maracineni nr. 26G, judetul Ilfov.

Ajunsi la locatia respectiva, am observat ca era vorba despre o vila cu un etaj, parter si mansarda, vila situata intr-un complex rezidential. Barbatul care m-a dus cu masina avea cheile de acces in vila, la el, mi-a descuiat usa si m-a invitat sa o vizionez. Am observat ca vila era mobilata partial, si anume bucataria era mobilata si utilata complet, in living era o canapea si masuta, iar sus dormitoarele aveau pat si sifonier. In dormitoare si living nu exista aparatura electrocasnica. Intrucat am observat ca aceasta vila este foarte departe de centrul Bucurestiului, l-am intrebat pe barbatul care m-a adus cu masina daca pot ramane eu singura sa ma mai uit la casa si sa ma decid daca voi locui sau nu. Barbatul mi-a spus ca pot ramane si mi-a lasat cheile de la poarta, de la usa de acces in vila si o telecomanda de la garaj, dupa care acesta a plecat, iar eu am ramas singura in vila. Am mai stat in vila aproximativ o ora, dupa care am chemat un taxi si am plecat. Timp de cateva zile, am mai mers la vila, la diferite ore din zi, pentru a observa traficul si timpul pe care urmeaza sa il parcurg pana in centrul Bucurestiului.

Dupa 3-4 zile de la vizionarea vilei, l-am sunat pe domnul Vanghelie Marian-Daniel la telefon si i-am spus ca imi convine vila si as dori sa ma mut in ea, solicitandu-i sa ma puna in legatura cu doamna respectiva, proprietarul vilei. Acesta mi-a spus: „Ok, vorbim.”, fara a-mi mai spune nimic. In urmatoarele zile l-am mai contactat telefonic, fara a-mi raspunde la telefon si vazand ca nu dau de el, m-am decis sa ma mut in vila respectiva, cu intentia de a vedea daca ma acomodez in acea locatie, astfel ca in prima faza m-am mutat singura in vila din strada Maracineni nr. 26G, locuind aproximativ 8 luni singura. Precizez ca m-am mutat in vila pe la sfarsitul primaverii, inceputul verii 2011. Mi-am dus in locuinta respectiva doar lucrurile mele, haine si aparatura electrocasnica. In perioada cat am locuit in vila respectiva, am gasit in cutia postala sau in gard facturile pentru utilitati, gaze si electricitate, toate fiind pe numele lui Dumitru Marin. De fiecare data, eu plateam acele facturi.

In aceasta perioada de 7-8 luni cat am locuit in vila, am incercat sa il mai contactez pe domnul Vanghelie Marian-Daniel, insa nu am reusit sa vorbesc cu acesta, deoarece nu avea timp, raspunzandu-mi foarte scurt si spunandu-mi ca vom discuta alta data. Dupa 7-8 luni cat am stat singura in vila, in aceasta locatie a venit si concubinul meu, tatal copiilor mei (Betelie Mihai, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti), cu care am locuit impreuna pana aproximativ la sfarsitul anului 2012. Si in aceasta perioada l-am sunat de mai multe ori pe domnul Vanghelie Marian-Daniel dar nu am reusit sa ne vedem decat la evenimentele de partid.

L-am inteles pe domnul Vanghelie Marian-Daniel ca ma tot amana, pentru faptul ca era foarte ocupat. La o reuniune de partid ce a avut loc in Giurgiu, m-am intalnit cu domnul Vanghelie Marian-Daniel, i-am spus ca m-am mutat in vila respectiva, unde locuiesc de ceva vreme, si l-am rugat sa ma puna in legatura cu proprietarul, sa vorbesc cu acesta. M-a asigurat ca ma va pune in legatura cu proprietarul si mi-a spus sa il sun intr-o zi de luni, dupa o zi, doua de la intalnirea pe care am avut-o. L-am sunat din nou in ziua in care mi-a spus si in perioada urmatoare, dar nu mi-a raspuns la telefon, astfel ca eu am hotarat sa caut o alta casa in vederea cumpararii acesteia, ceea ce am si facut. In anul 2011, am luat un credit ipotecar de la banca si mi-am achizitionat o casa in localitatea Bragadiru, strada Biruintei nr. 1, judetul Ilfov. Nu am locuit imediat in acea casa, deoarece necesita amenajari. Declar ca am tot incercat vorbesc cu Vanghelie Marian-Daniel si dupa ce am contractat creditul respectiv, cu intentia de a discuta cu acesta despre o eventuala plata a chiriei catre proprietarul vilei din strada Maracineni nr. 26G. eu am locuit in aceasta vila fara a avea vreun act.

Observand ca nu reusesc sa dau de domnul Vanghelie Marian-Daniel, m-am mutat la finalul lui 2012 din vila situata in strada Maracineni nr 26G, in casa pe care am achizitionat-o cu credit. Din vila respectiva de pe strada Maracineni nr. 26G, mi-am luat aproape toate lucrurile, in afara de cateva lucruri personale. In continuare, incepand cu sfarsitul anului 2012 si pana in prezent, am pastrat cheile de la aceasta vila pentru ca nu am stiut cui sa le dau si am platit facturile de utilitati. Facturile respective le-am platit online.

Declar ca am vazut in mass media faptul ca domnul Vanghelie Marian-Daniel a fost arestat. Inainte cu aproximativ 3 saptamani de arestare, l-am sunat la telefon pe acesta si l-am intrebat daca poate sa ma primeasca si pe concubinul meu (Betelie Mihai, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti), avand intentia de a-l intreba despre un loc de munca in domeniul juridic pentru concubinul meu, numitul Betelie Mihai. In aceeasi zi cand am vorbit la telefon, Vanghelie Marian-Daniel ne-a primit pe amandoi in sala de consiliu de la primarie. Pe langa discutia referitoare la un loc de munca pentru Mihai, domnul Vanghelie Marian-Daniel m-a intrebat daca mai stau in vila respectiva din strada Maracineni nr. 26G, iar eu i-am spus ca nu mai locuiesc acolo, insa cheile au ramas la mine.

La acea intalnire, domnul Vanghelie Marian-Daniel mi-a spus ca exista o problema cu casa din strada Maracineni nr. 26G si ca proprietarul acesteia, doamna Carla, a fost chemata la D.N.A. si audiata cu privire la locuinta respectiva. Vanghelie Marian-Daniel mi-a mai spus ca este posibil sa fiu chemata si eu la D.N.A. si sa nu fiu speriata pentru ca eu nu am nici un motiv sa ma sperii, zicandu-mi sa stau linistita. Vanghelie Marian-Daniel mi-a mai spus ca pe proprietara vilei o cheama Carla si ca este blonda si miniona, zicandu-mi ca trebuie sa stiu aceste aspecte, in cazul in care voi fi intrebata la D.N.A. Mi-a mai indicat sa spun ca aceasta Carla imi fusese prezentata de catre el si cu ea am tinut legatura in perioada cat am locuit acolo, cu toate ca aceste lucruri nu s-au intamplat. Eu nu am vorbit niciodata cu doamna Carla, proprietarul vilei din strada Maracineni nr. 26G, si nici nu m-am intalnit vreodata cu aceasta. De la aceasta intalnire cu Vanghelie Marian-Daniel nu m-am mai intalnit cu el pana in prezent.

Declar ca faptul ca in perioada 04.02.2009 – septembrie 2009, am lucrat la A.N.R.P., in calitate de presedinte, functie pe care am ocupat-o in urma algoritmului politic, fiind propusa de P.S.D., prin numire de catre acest partid politic. Aceasta numire nu a avut nici o legatura cu domnul Vanghelie Marian-Daniel. In cadrul Consiliului National de Integritate, am fost membru supleant timp de 3 ani, pana in 2014, dar nu am participat la lucrarile Consiliului. Am fost desemnata ca membru supleant, prin propunerea P.S.D., propunere votata in Parlament. Nici aceasta numire nu a avut nici o legatura cu domnul Vanghelie Marian-Daniel. In perioada iulie 2013 pana in prezent, lucrez la Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de presedinte. Aceasta functie este obtinuta prin nominalizarea unui candidat din partea fiecarui partid politic, dupa care acesta este votat in plenul Senatului. Prin aceasta procedura am fost desemnata de P.S.D. si votata in Plen. Nici aceasta desemnare nu are absolut nici o legatura cu domnul Vanghelie Marian-Daniel”.

Rise Project a anuntat, joi, ca a primit o notificare de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), in care i se solicita divulgarea surselor in cazul anchetei legata de valiza cu documentele Tel Drum, publicatia spunand ca este amenintata cu o amenda de 20 de milioane de euro. Intrebat joi despre aceasta notificare, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu stie nimic.

”Astazi, prin aceasta notificare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicita divulgarea surselor in cazul #TeleormanLeaks si informatii despre toate datele pe care le detinem. ANSPDCP mai ameninta cu penalitati de 20 de milioane de euro in caz ca nu furnizam acces la sistemele noastre informatice. Institutia este condusa de Ancuta Opre, numita de Senat si urmarita penal la DNA pentru abuz in serviciu comis intr-o functie anterioara. Mai precis, Opre este acuzata ca ar fi supraevaluat proprietati cand era sefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), intr-un dosar celebru”, a anuntat Rise Project.

Sursa: aktual24.ro

258 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
error: 10 lei/saptamana. Pentru a putea copia continutul.