Press "Enter" to skip to content

LOVITURĂ pentru Dragnea. Judecătorii CCR au făcut anunțul

LOVITURĂ pentru Dragnea. Judecătorii CCR au făcut anunțul

loading...

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei prin care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a faptului că ÎCCJ nu a stabilit legal componenţa completurilor de 5 judecători. Motivare tranşează şi noua dispută care a dus la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-au suspendat şi noile completuri, trase la sorţi după decizia CCR.

Vezi AICI motivarea CCR! (.pdf)

Astfel, CCR explică fără echivoc faptul că ÎCCJ trebuie să tragă la sorţi toţi cei cinci membri ai completurilor, nu doar membrul desemnat fără tragere la sorţi (preşedintele). Este exact interpretarea ÎCCJ, pusă în practică înainte de publicarea motivării CCR.

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să asigure de îndată constituirea noilor completuri de judecată prin tragerea la sorţi a tuturor celor cinci membri ai acestora şi nu numai a locului celui considerat ca fiind membru de drept. De asemenea, tragerea la sorţi se va realiza dintre toţi judecătorii în funcţie ai secţiei/ secţiilor respective”, precizează CCR.

Sursa: newsteam.ro

15 Shares
loading...