Press "Enter" to skip to content

Roger Federer l-a învins pe Marius Copil în finala de la Basel. Performanță istorică pentru român

Roger Federer l-a învins pe Marius Copil finala turneului de tenis de la Basel 2018, după o victorie în două seturi 7-6 (7-5), 6-4. Elvețianul a câștigat pentru a noua oară acest turneu, în timp ce arădeanul a reușit performanța carierei.

loading...

UPDATE: Federer câștigă și al doilea set, scor 6-4. Cu toate că a fost învins, pentru Marius Copil finala de la Basel este performanța carierei.

UPDATE: Federer preia conducerea printr-un break.

UPDATE: Federer are o perioadă bună de joc și îl egalează pe român.

UPDATE: Elvețianul reușește și el un break și se apropie la un singur game diferență, scor 3-4.

UPDATE: Marius Copil conduce cu 3-0 în setul al doilea.

UPDATE: A început setul al doilea, cu arădeanul la serviciu.

Cum a decurs primul set al finalei Federer – Copil
Aflat la serviciu, Federer a început în forţă, cu doi aşi şi un ghem la zero. Copil a răspuns aproape în acelaşi del, tot cu doi aşi, dar doar o mică eroare la o minge la fileu l-a împiedicat să încheie şi el ghemul la 0. Apoi serviciul campionului elveţian s-a gripat şi Copil a reuşit să obţină break-ul, cu o evoluţie curajoasă. Serviciul şi reverul l-au ajutat pe tenismenul român să-şi consolideze avantajul, 3-1.

Federer şi-a corectat serviciul, s-a apropiat la 2-3 şi a făcut şi el break, profitând de câteva mingi ale adversarului care s-au oprit în banda fileului şi de o primă dublă greşeală a acestuia. Cu ceva emoţii în ghemul al şaptelea, în care a comis două duble, fostul lider ATP a revenit în avantaj, cu al treilea ghem câştigat la rând.

Marius Copil a oprit ascensiunea rivalului, egalând la 4, apoi cei doi jucători şi-au fructificat serviciul până la 6-6. Echilibrul la serviciu s-a păstrat şi în tie-break până la 3-3, când Copil a ratat o scurtă, iar mini-break-ul obţinut de elveţian a fost suficient pentru a-şi trece setul pe tabelă, cu 7-6 (5), după ceva mai mult de 45 de minute de joc.

UPDATE: Federer câștigă primul set, scor 7-6 (7-5).

UPDATE: Primul set a intrat în tie-break.

UPDATE: A început finala turneului de la Basel. Federer are primul serviciu.

UPDATE: Roger Federer și Marius Copil au intrat pe teren și fac încălzirea.

Marius Copil s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Basel, dotat cu premii totale de 1.984.420 euro, cel mai bun rezultat al carierei, după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, numărul 5 mondial, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Copil (28 de ani, 93 ATP), venit din calificări, a reuşit a doua sa victorie în faţa unui jucător din top 10 la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, numărul 6 ATP.

Pentru Copil este a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia.

Arădeanul a trecut de Alexander Zverev, al doilea favorit, după două ore şi 31 de minute de joc. Românul a reuşit nu mai puţin de 26 de aşi, a făcut şase duble greşeli, dar nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele şase mingi de break. Zverev (21 de ani) a avut nouă aşi şi a comis opt duble greşeli.

În primul tur al calificărilor de la Basel, Copil îl învinsese pe fratele mai mare al lui Alexander, Mischa Zverev, cu 7-5, 7-5.

Copil şi-a asigurat un cec de 320 de puncte ATP şi 209.715 euro, iar în ultimul act îl va înfrunta pe învingătorul dintre elveţianul Roger Federer, principalul favorit, şi rusul Daniil Medvedev, cap de serie numărul 7.

Toţi cei şase adversari de până acum ai lui Copil la Basel, Mischa Zverev, sârbul Dusan Lajovic, americanul Ryan Harrison, Marin Cilic, americanul Taylor Fritz şi Alexander Zverev, erau mai bine clasaţi decât românul în clasamentul mondial.

În finala de duminică a turneului de la Basel, Marius Copil îl va înfrunta pe Roger Federer (3 ATP). Elvețianul l-a învins pe în două seturi pe Daniil Medvedev (locul 20 ATP), scor 6-1, 6-4.

Finala dintre Roger Federer și Marius Copil de la Basel va fi în direct la Digi Sport 2 duminică, de la ora 16.00.

Sursa: Digi24, Digi Sport, News.ro

39 Shares
loading...