Press "Enter" to skip to content

Rusia şi SUA, la un pas de război !Pentagonul a încălcat armistiţiul…

Potrivit Ministerului rus de Externe, decizia de a aduce în Siria rachete S-300 a venit după ce s-au primit scurgeri de informaţii cu privire la intențiile Statelor Unite de a ataca bazele aeriene ale regimului de la Damasc.

loading...

O baterie de rachete antiaeriene S-300 a fost livrată Siriei pentru protejarea bazei navale de la Tartus precum şi pentru navele ruse de război aflate în largul coastei siriene.

Decizia a fost luată după ce Moscova a primit scurgeri de informaţii cu privire la posibilitatea unui atac american asupra aerodromurilor siriene.

„Rachetele S-300 au apărut acolo [în Siria] după ce experți apropiaţi establishmentului american au început scurgerea de informații… că SUA ar putea lovi aerodromurile siriene cu rachete de croazieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Anterior, Zaharova a criticat declarațiile secretarului american de stat, John Kerry, cu privire la lansarea unei investigații asupra „crimelor de război ale Federației Ruse”.

„Asta este propagandă. Această terminologie are consecințe juridice foarte grave, și cred că Kerry a încercat acești termeni din perspectiva de a detensiona situaţia”, a precizat Maria Zaharova.

Sursa: frip.ro

29 Shares
loading...