Press "Enter" to skip to content

ȘOCANT Klaus Iohannis AMENINȚĂ CNCD: ‘Nu cred că este cazul să-și imagineze cineva că-l sancționează public pe PREȘEDINTE’

Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă se așteaptă la o nouă amendă din partea CNCD pentru că a folosit miercuri cuvintele “penali” și “infractori”, că aceea nu a fost o sancțiune, ci o observație a Consiliului pe care a contestat-o în instanță. Declarațiile președintelui sunt neconforme cu realitatea, el primind o AMENDĂ de la CNCD, pe care a contestat-o în instanță.

loading...

Întrebat la ce s-a referit atunci când a spus în timpul dezbaterii la Cotroceni a programului “România educată” că s-a săturat de „atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti”, Klaus Iohannis a răspuns scurt: „Exact ceea ce am spus. Stiți foarte bine la ce m-am referit”.

De altfel, chestionat dacă este pregătit pentru o nouă sancțiune de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că a folosit cuvintele “penali” și “infractori”, șeful statului a replicat că nu își imaginează că cineva îl va sancționa public pe Președintele României.

„Adică o nouă sancțiune, nu știu la ce vă referiți. Eu nu am luat nicio sancțiune și nici nu cred că este cazul să-și imagineze cineva că-l sancționează public pe președinte. Nu, nu este o formă adecvată. A fost o observație a CNCD, care a fost contestată în instanță și vom vedea care este rezultatul.”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri la Palatul Cotroceni, unde a lansat programul “România educată”, că „circul politic” există acum în România din cauză că valorile și integritatea au dispărut, precizând că s-a săturat de „atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti”.

Iohannis a fost amendat, la începutul lunii mai, de către CNCD cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul “penali”.

În replică, șeful statului a anunţat că va contesta decizia Consiliului, considerând măsura ca fiind una politică.

Sursa: stiripesurse.ro

2 Shares
loading...