Press "Enter" to skip to content

Studiu realizat în Germania: Nu suntem urmaşii romanilor

O ipoteză şocantă ar putea schimba esenţial concepţia legată de modul în care s-a format poporul român. Un grup de cercetători susţine că dacii şi romanii ar avea strămoşi comuni, iar limba pe care o vorbim nu este nici pe departe limba impusă de cuceritorii Daciei.

loading...

Câţiva istorici şi scriitori au realizat un documentar bazat pe studii paleologice, care trage o concluzie „tulburătoare”: nu suntem urmaşii romanilor! Discuţia nu este nouă! De-a lungul timpului au existat susţinători ai acestei ipoteze, dar şi istorici care s-au opus cu vehemenţă.

Studiul spune că tracii au ocupat o mare parte din Europa, având Marea Neagră în centrul zonei lor de dominaţie. Din această zonă s-ar fi desprins cei care au înfiinţat Roma, de unde ar rezulta că nu noi suntem urmaşii romanilor, ci o parte dintre romani sunt urmaşii tracilor.

„Stăpânirea romană care a durat vreo 150 de ani nu putea să disimineze noua limbă, aşa cum pui sifon în vin, pe un areal de 6 ori mai mare, pentru că n-au ajuns niciodată romanii la Hotin, dincolo de Nistru şi totuşi aia de unde ştiu, cum de au învăţat, ca să nu mai vorbim că au stăpânit Palestina secole întregi şi nimeni nu vorbea acolo latina” a spus generalul Nicolae Spiroiu, fostul ministru al Apărării Naţionale.

„Peste noapte nu doar teritoriul cucerit învaţă limba latină, dar şi 80% din teritoriul daciei, care nu aflase că au sosit romanii, uită limba lor şi vorbesc latina”, a spus dr. Napoleon Săvescu, directorul fondator al Dacia Revival Internaţional Society

Documentarul se bazează pe un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania.

Aici au fost analizate oseminte descoperite în siturile arheologice din zonele unde au locuit dacii. Studiul indică faptul că suntem, de fapt, urmaşii acelei populaţii pre romane şi că avem foarte puţin în comun cu actuala populaţie din Italia. Filmul documentar a devenit viral pe internet şi a fost vizionat de peste 500 de mii de oameni.

Sursa: cotidianul.ro

208 Shares
loading...