Press "Enter" to skip to content

VIDEO | Un puşti înjură un preot care cerşeşte. Ce părere ai despre atitudinea tânărului?

Un puşti se ia în gură cu un preot care cerşeşte. Nu susţin cerşetoria, dar nici pe cei care se comportă violent, dacă era nemulţumit de faptul ca preotul cerşeşte, acesta trebuia sa cheme poliţia, dar nu sa înjure în stradă mai ales ca erau şi persoane minore în jur.

loading...

CLIP VIDEO INTEGRAL:

Sursa: youtube.com

Citeşte şi:

De ce a scazut increderea in Biserica si a crescut in Justitie

Dupa sondajul derutant, intocmit de Avangarde la comanda PSD, parca anume ca sa arunce cu laturi in guvernul propriului partid, mi se pare binevenit un alt sondaj intocmit de IMAS, parca anume ca sa-l puna la colt pe cel dintai.

In ce priveste sondajul Avangarde, cred ca s-a scris destul despre el si chiar s-a facut de rasul curcilor. Nu cred ca mai merita inca un comentariu in plus.

Dar merita comentat cel al IMAS, conform caruia romanii, intrebati fiind “in ce institutie aveti cea mai multa incredere?”, n-au mai raspuns cu traditionalul “in Biserica”, ci au pus accentul pe pompieri si pe SMURD. Se pare ca Biserica i-a cam deceptionat de la o vreme pe romani si iata de ce:

1. Credinciosii au ramas consternati afland scandalul starnit de o inalta fata bisericeasca, episcopul Husilor, intr-o problema de morala iscata tocmai acum, cand Biserica ne impinge sa modificam Constitutia, cu scopul ca, tot din motive de morala, sa legiferam imuabilitatea familiei traditionale.

2. Ideea de a ctitori cea mai mare catedrala din estul Europei, intr-una din cele mai sarace tari ale continentului, bantuita de coruptie si jaf, dauneaza nu doar imaginii Bisericii, ci si imaginii celor care o conduc.

3. Recentele stiri despre comandarea tocmai in Austria, la un pret exorbitant, a unui set de clopote, din care unul urias, cu efigia PF Daniel incrustata la suprafata n-au darul sa fie in favoarea bunelor impresii ale credinciosilor despre Biserica si slujitorii ei. Dimpotriva.

4. Imi permit sa apreciez un sentiment de dezgust pe care il simte tot crestinul cand vede ostentatia cu care isi etaleaza clerul avutia personala, in masini scumpe si alte bunuri de fandoseala lumeasca, in timp ce invatatura crestina ne indeamna la moderatie si la iubirea aproapelui, nu la sfidarea lui.

Romanul simte uriasa deosebire dintre modestul loc de rugaciune al sihastrului Daniil, langa care venea sa se roage insusi Stefan Voda, si luxosul loc unde va oficia PF Patriarh cu acelasi nume.

Imi permit insa sa nuantez. Prin “increderea in Biserica”, as zice ca romanii subinteleg – asa cum am subinteles eu – incredere in cler. Increderea in invatatura crestina este cu totul altceva si parca mi se pare ca, daca intrebarea ar puncta ca se refera la credinta si nu la altceva, doar cativa atei invederati ar fi retinuti in raspunsul lor. In fata credintei, ne inchinam cu totii.

In conditiile date, era normal ca increderea romanilor in Biserica sa scada drastic si opinez ca este chiar mai scazuta decat acel “sub 50%” declarat cam vag de IMAS.

In schimb, a crescut brusc increderea romanilor in Justitie. Nici aici nu mi se pare ca faptele evolueaza intamplator. Ele sunt consecinte a tot ce se intampla in jurul nostru si iarasi as puncta:

1. Tevatura antiJustitie declansata de PSD, prin legile nepopulare initiate de dl Tudorel Toader, prin asaltul coalitiei asupra DNA, prin jenanta pozitionare partinica a CCR, dar si prin altele, a dus in mare masura la victimizarea organelor de cercetare si nu la decredibilizarea lor.

2. Mentinerea in fruntea Parlamentului a unui condamnat penal cu suspendare si a unui inculpat penal, care amandoi au obtinut prelungirea propriilor procese prin reluarea lor de la zero, creeaza perceptia luptei intre cele doua institutii, unde Justitia este perceputa ca victima, iar Parlamentul ca agresor.

3. Prin refuzul de a ridica unele imunitati conform solicitatii DNA, fara a motiva in vreun fel decizia sa, Parlamentul se pune intr-o vadita pozitie antiJustitie, pe care orice cetatean o socoate nedemocratica.

4. Justitia inca mai culege roadele actiunilor de curaj din trecut, cand si-a permis sa condamne demnitari, fosti sau actuali: Nastase, Mitrea, Becali, Fenechiu, Dragnea (condamnat cu suspendare) si altii.

Asa stand lucrurile, mi se pare normal ca pompierii sau cei de la SMURD sa se bucure de o crediibilitate record de 80%, deasupra tuturor. Romanul este sensibil si stie cine se arunca in foc ca sa-i salveze viata, cine-l descarcereaza cand e ranit in masina, cine-l duce cu ambulanta la spital sau cine il salveaza cand se rataceste in munti.

Bineinteles, stie si cine i-a marit leafa, dar tocmai afla ca i-a marit-o ca sa aiba de unde scadea impozitul. Concluzia? Bine ca exista pompieri. Daca n-ar fi decat politruci si ne-ar lua foc casa, am arde ca soarecii!

Sursa: ziare.com

371 Shares
loading...