Un bărbat a fost filmat când dormea la volanul maşinii sale Tesla Model 3 pe o autostradă din California, gonind cu aproximativ 120km/h.

Citeste mai mult: adev.ro/po04ij

Deşi vehiculele Tesla au funcţia de autopilot, compania solicită şoferilor să rămână în alertă.

Dakota Randall a filmat întâmplarea duminică. În filmuleţ se vede cum capul şoferului stă căzut, acesta fiind vizibil adormit. Nici pasagerul din dreapta nu este treaz în timp ce maşina circulă cu aproximativ 120 de kilometri pe oră.

„Am privit la maşina de lângă şi mi s-a părut că-l văd pe şofer adormit la volan. Iniţial nu mi-a venit să cred aşa că am privit cu mai mare atenţie şi, într-adevăr, bărbatul era complet adormit, cu capul căzut. Maşina părea că este pe pilot automat şi mergea cu o viteză de 110-120 kilometri pe oră”, a spus şoferul care a distribuit postarea.

Şoferul care a făcut postarea a spus că nu a anunţat poliţia, însă poliţiştii au spus că ştiu de existenţa filmuleţului.

Un purtător de cuvânt al Tesla a declarat că sistemul de monitorizare aminteşte constant şoferilor să rămână atenţi la trafic şi interzicea folosirea funcţie de pilot automat atunci când avertizările sistemului sunt ignorate.