Daniel Dumitru Chirila, secretar de stat propus de Viorica Dancila pentru functia de ministru de Interne, este pensionar desi are varsta de doar 41 de ani.

Conform declaratiei de avere, Chirila a incasat anul trecut, din pensie, suma de 91.200 de lei. Prin urmare are o pensie in jur de 7.500 de lei, la care i se adauga acum si salariul de secretar de stat.

Potrivit CV-ului oficial, Chirila a intrain rezerva in anul 2017, cand avea 39 de ani. Anterior el a detinut numeroase functii in Politia Romana.

Dumitru Chirilă, născut la 20 august 1978, a absolvit, în 1997, Școala de agenți de poliție din Câmpina, și a fost, până în 2003, agent operativ, adică subofițer de poliție. Ulterior, a făcut Dreptul la Universitatea din Craiova, a terminat Colegiul Național de Apărare și are trei masterate. În 2003, a devenit ofițer.

O scurtă perioadă de timp, a fost șef de diviziune în cadrul direcției de informații a Ministerului de Interne, dar și șeful Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico – Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital din cadrul Poliției Române.

S-a pensionat la 20 martie 2017, la doar 39 de ani. În 2018, a primit circa 7.583 de lei pe lună pensie, adică 91.200 de lei pe an, potrivit declarației de avere.

Până anul acesta a lucrat în mediul privat. A fost numit secretar de stat la MAI, chiar de către Viorica Dăncilă, în urmă cu o lună.